1. koirametsat.info
  2. Hämeenlinna

Hämeenlinna

Hämeenlinnassa ei ole paikallisia koirametsiä ja 1 lähellä sijaitseva koirametsä

Lähellä sijaitsevat koirametsät

Tietoa

Hämeenlinna sijaitsee Etelä-Suomessa, Kanta-Hämeen maakunnassa, noin 100 kilometriä pääkaupunki Helsingistä pohjoiseen. Kaupunki on maantieteellisesti merkittävä, sillä se toimii alueensa keskuksena ja on tunnettu historiallisesta linnoituksestaan, Hämeen linnasta.

Hämeenlinnan lähikunnat ja pitäjät muodostavat osan Hämeenlinnan seutukuntaa ja ovat osa Kanta-Hämeen maakuntaa. Lähikuntiin kuuluu muun muassa Hattula, Janakkala, Lammi ja Renko, jotka ympäröivät Hämeenlinnaa ja muodostavat tiiviin asutusalueen.

Hattula sijaitsee Hämeenlinnan eteläpuolella ja sen maaseutumaiset alueet tarjoavat rauhallista asumista ja luonnonläheisiä maisemia. Janakkala sijaitsee Hämeenlinnan pohjoispuolella ja sen alueella yhdistyvät maaseutumaiset maisemat ja aktiivinen yhdistystoiminta. Lammi on kylä Hämeenlinnan itäpuolella, joka on tunnettu kauniista järvimaisemistaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Renko sijaitsee Hämeenlinnan länsipuolella ja sen luonnonläheiset alueet tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistykseen.

Hämeenlinnan maantieteellinen sijainti ja sen lähikunnat ja pitäjät muodostavat monipuolisen ja viihtyisän alueen, jossa yhdistyvät kaupungin palvelut ja maaseudun rauha. Tämä tekee Hämeenlinnasta houkuttelevan asuin- ja matkailukohteen, jossa voi nauttia historiallisesta ilmapiiristä, luonnon kauneudesta ja monipuolisista aktiviteeteista.