1. koirametsat.info
  2. Jyväskylä

Jyväskylä

Jyväskylässä ei ole paikallisia koirametsiä ja 2 lähellä sijaitsevaa koirametsää

Lähellä sijaitsevat koirametsät

Tietoa

Jyväskylä sijaitsee Keski-Suomessa, Päijänteen rannalla, noin 270 kilometriä pääkaupunki Helsingistä pohjoiseen. Kaupunki on maantieteellisesti merkittävä, sillä se toimii alueensa keskuksena ja on yksi Suomen suurimmista sisämaankaupungeista.

Jyväskylän lähikunnat ja pitäjät muodostavat osan Jyväskylän seutukuntaa ja ovat osa Keski-Suomen maakuntaa. Lähikuntiin kuuluu muun muassa Laukaa, Muurame, Hankasalmi ja Uurainen, jotka ympäröivät Jyväskylää ja muodostavat tiiviin asutusalueen.

Laukaa sijaitsee Jyväskylän eteläpuolella ja sen alueella on kaunista järviluontoa ja monipuolisia virkistysmahdollisuuksia. Muurame sijaitsee Jyväskylän lounaispuolella ja sen alueella yhdistyvät järvi- ja metsämaisemat sekä moderneja asuinalueita. Hankasalmi sijaitsee Jyväskylän pohjoispuolella ja sen alue tarjoaa rauhallista maaseutumaista asumista ja luonnonläheisiä nähtävyyksiä. Uurainen sijaitsee Jyväskylän luoteispuolella ja sen alueella on kaunista järvimaisemaa ja monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia.

Jyväskylän maantieteellinen sijainti ja sen lähikunnat ja pitäjät muodostavat monipuolisen ja viihtyisän alueen, jossa yhdistyvät kaupungin palvelut ja luonnonläheinen ympäristö. Tämä tekee Jyväskylästä houkuttelevan asuin- ja matkailukohteen, jossa voi nauttia kaupungin vilkkaasta elämästä ja samalla päästä nauttimaan Keski-Suomen upeista luonnonmaisemista ja monista virkistysmahdollisuuksista.