1. koirametsat.info
  2. Nurmijärvi

Nurmijärvi

Nurmijärvellä on 1 paikallinen koirametsä ja 3 lähellä sijaitsevaa koirametsää

Nurmijärvellä sijaitsevat koirametsät

Lähellä sijaitsevat koirametsät

Tietoa Nurmijärvestä

Nurmijärvi sijaitsee Etelä-Suomessa, Uudenmaan maakunnassa, noin 30 kilometriä pääkaupunki Helsingistä pohjoiseen. Se on maantieteellisesti merkittävä kunta, joka tarjoaa asukkailleen luonnonläheisen ympäristön ja samalla helpon ja nopean yhteyden pääkaupunkiseudulle.

Nurmijärven lähikunnat ja pitäjät muodostavat osan Nurmijärven seutukuntaa ja ovat osa Uudenmaan maakuntaa. Lähikuntiin kuuluu muun muassa Tuusula, Kerava, Järvenpää ja Vihti, jotka ympäröivät Nurmijärveä ja muodostavat tiiviin asutusalueen.

Tuusula sijaitsee Nurmijärven eteläpuolella ja sen alue on tunnettu kauniista järvimaisemistaan ja taiteellisesta ilmapiiristään. Kerava sijaitsee Nurmijärven kaakkoispuolella ja sen alueella yhdistyvät kaupungin palvelut ja luonnonläheinen ympäristö. Järvenpää sijaitsee Nurmijärven lounaispuolella ja sen kaupunki tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia ja viehättävää järvimaisemaa. Vihti sijaitsee Nurmijärven länsipuolella ja sen alueella on runsaasti luontoa, järviä ja mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn.

Nurmijärven maantieteellinen sijainti ja sen lähikunnat ja pitäjät muodostavat monipuolisen ja viihtyisän alueen, jossa yhdistyvät luonnonläheinen ympäristö ja kaupungin palvelut. Tämä tekee Nurmijärvestä houkuttelevan asuinpaikan, jossa voi nauttia rauhallisesta maalaiselämästä samalla kun pääsee hyödyntämään pääkaupunkiseudun monipuolisia mahdollisuuksia.