1. koirametsat.info
  2. Tampere

Tampere

Tampereella on 1 paikallinen koirametsä ja 5 lähellä sijaitsevaa koirametsää

Tampereella sijaitsevat koirametsät

Lähellä sijaitsevat koirametsät

Tietoa Tampereesta

Tampere sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa, Etelä-Suomessa, Näsijärven ja Pyhäjärven välisellä harjujaksoalueella. Se on maantieteellisesti merkittävä kaupunki, joka tunnetaan Suomen kolmanneksi suurimpana kaupunkina ja teollisuus- ja kulttuurikeskuksena.

Tampereen lähikunnat ja pitäjät muodostavat osan Tampereen seutukuntaa ja ovat osa Pirkanmaan maakuntaa. Lähikuntiin kuuluu muun muassa Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Nokia ja Ylöjärvi, jotka ympäröivät Tampereen kaupunkia ja muodostavat tiiviin asutusalueen.

Kangasala sijaitsee Tampereen eteläpuolella ja sen alueella on kauniita järvimaisemia ja viihtyisiä asuinalueita. Lempäälä sijaitsee Tampereen kaakkoispuolella ja sen alueella yhdistyvät kaupungin vilkkaus ja maaseudun rauhallisuus. Pirkkala sijaitsee Tampereen lounaispuolella ja sen alue on tunnettu muun muassa Tampere-Pirkkalan lentokentästä ja monipuolisista palveluista. Nokia sijaitsee Tampereen pohjoispuolella ja sen alueella on kaunista järvimaisemaa ja teollisuuden merkitys. Ylöjärvi sijaitsee Tampereen luoteispuolella ja sen alue tarjoaa kauniita järvi- ja metsämaisemia sekä monia virkistysmahdollisuuksia.

Tampereen maantieteellinen sijainti ja sen lähikunnat ja pitäjät muodostavat monipuolisen ja viihtyisän alueen, jossa yhdistyvät kaupungin palvelut, teollisuus ja luonnonläheinen ympäristö. Tämä tekee Tampereesta houkuttelevan asuin- ja matkailukohteen, jossa voi nauttia kaupungin monipuolisista palveluista ja samalla päästä tutustumaan Pirkanmaan upeisiin luonnonmaisemiin ja tarjontaan.